Wil u graag een halve of een hele dag per week, of iets meer of iets minder, vrijwilligerswerk doen? Dan bent u misschien wel de coördinator, begeleider, de administratieve medewerker of de klusjesman die wij zoeken! Het Huis organiseert ook opleidingen om begeleider te worden van de bezoeken. Dus ook als u geen ervaring hebt, maar een groot inlevingsvermogen en als u tegelijkertijd onpartijdig kan zijn, is dit misschien echt iets voor u!

Interesse? Neem gerust contact met ons op!

 


Een getuigenis van een medewerker

Reeds verschillende jaren werk ik nu als vrijwilliger in het huis. Telkens de tweede en vierde zaterdag van de maand. Het is niet altijd even vrolijk dat ik na een zware werkweek zaterdag ochtend naar Het Huis vertrek, maar telkens als ik de kinderen zie binnenkomen weet ik waarvoor ik het doe. In de eerste plaats omdat ik ooit net zoals zovele moeders (en ook vaders) in een van de vorige locaties mijn problemen mocht komen uitleggen.

Zelf heb ik alles doorlopen.

De ervaring dat mijn kleindochter waar het om ging onder toezicht haar gewelddadige vader kon ontmoeten.

De geruststelling dat haar niets kon overkomen.

Ook de twijfel dat de begeleiders van Het Huis begrip zouden zien zoals die werkelijk was.

De angst hoe de jeugdrechter met onze problematiek zou omgaan om tenslotte en beslissing te moeten nemen die bepalend zou zijn voor het verdere leven van mijn kleindochter.

De dankbaarheid omdat Het Huis de nodige tijd nam om alles grondig uit te diepen en niet reeds na drie bezoeken de vader met het kind de straat op stuurde.

Dat door de bemiddeling en de doordachte genuanceerde verslaggeving van Het Huis alles in goede banen kwam. Toen alles achter de rug was en ik merkte hoe Het Huis kampte met een tekort aan geld en medewerkers, heb ik dan ook aangeboden zoveel mogelijk te helpen.

Intussen zijn we twee locaties verder en hebben we gulle sponsors gevonden die ons ondersteunen om te overleven , en hebben we reeds zoveel ouders en kinderen kunnen verder helpen.

Door de volledige inzet van een groep vrijwilligers (mijn collega’s) die hier gratis al hun energie insteken hebben we al zeer veel bereikt.

Dit zonder het alziende oog van Rita die dadelijk alles bijstuurt en onmiddellijk ingrijpt voor we een steekje zouden laten vallen. (ze heeft ogen op haar rug wist u dat?)

De kinderen hebben hier een thuis en voelen zich veilig en daar gaat het ons in de eerste plaats toch om!

Zeer belangrijk is naar mijn mening ook de scholing door de ervaring die aan ervaringsdeskundigen die meerwaarde geeft waar de ouders die hier komen nood aan hebben. Het is die ondertoon van begrip die eveneens zeer belangrijk is.

Het beste bewijs is dat sommigen na een tijdje nog wel eens binnenspringen of een kaartje sturen of … zich zelfs opgeven als vrijwilliger!

Ik hoop dat dit nog meer mensen zal aanspreken om zich even vrij te maken. Spijtig genoeg zijn er meer en meer kinderen die dringend onze hulp nodig hebben.

En, het is de moeite waard dat verzeker ik u!