“Zo dankbaar en fier dat ik hier mag staan. Ik heb een spiekbriefje om vooral niemand te vergeten (wat ik stellig hoop), door de spanning. Bezoeken organiseren gaat mij beter af! Dankjewel aan alle aanwezigen.

Dank, in de allereerste plaats aan Eric. Hij was bereid om met zijn verhaal mee te stappen in de opstart van Het Huis op de Mechelsesteenweg. Het was een heftige dag op 26 februari 1998. Hij vertelt er zelf meer over … .

Vanaf het eerste uur is Andrea ambassadeur geworden van Het Huis, we waren allebei 25 jaar jonger! Er is een fijne vriendschap tussen ons gegroeid. Wat belangrijk is, dat is dat Andrea altijd zeer betrokken is bij de werking. Zij zal ook de handen uit de mouwen zal steken als het nodig is. Bv. deuren schilderen van de bezoekruimte doet ze als de beste. Binnen de Raad van Bestuur ga je niet voorbij aan Andrea haar eigen inbreng en visie. Zij is niet de BV die alleen haar naam aan een organisatie pint. Je zou kunnen zeggen dat zij een HuIs-werkvrouw is, met vele dienstjaren! Zij zal deze avond muzikaal kleuren met La Piovra en natuurlijk applaus krijgen, maar heel graag voor haar – om deze avond te organiseren en haar intense betrokkenheid bij Het Huis – APPLAUS aub.

Mathias is later ambassadeur geworden van Het Huis-Brugge, hij weet hoe hard ik waardeer dat hij vanavond hier is, dikke merci Mathias.”