Het Huis blijft nog eventjes gesloten

Beste collega’s, beste ouders, lieve kinderen,

Het Huis heeft na lang beraad besloten haar deuren nog niet opnieuw te openen. Net zoals het onze opdracht is te zorgen dat elk kind op een gezonde manier in een veilige en warme omgeving contact kan opbouwen en onderhouden met beide ouders, is het ook onze opdracht mee in te staan voor de algemene gezondheid en veiligheid van onze medemens.

Door het organiseren van bezoeken waarbij die warmte en veiligheid voor elke kind, maar ook voor elke ouder voorop moet staan is het risico op een covid-19 besmetting zeer groot. Wij bereiden nu voorzichtig in overleg met collega’s uit de sector en onze eigen medewerkers de eerste stappen naar een gefaseerde heropstart voor. Intussen volgen wij de maatschappelijke evolutie van de covid-19 cijfers en volgen wij de adviezen van de nationale veiligheidsraad verder op.

Op dit moment kijken wij naar de maand juni voor een heropstart, maar het blijft moeilijk jullie hierover garanties te geven gezien de onzekerheid van de situatie en vooral van de aanwezigheid en de evolutie van het virus. In de komende weken en dagen zullen wij jullie verder informeren en contact leggen om de concrete bezoeken in te plannen.

Wij beseffen dat dit voor jullie als bezoekende ouder en voor de kinderen een zeer moeilijke situatie is, maar durven toch nog een beetje geduld vragen. Intussen blijven wij bereikbaar via telefoon en mail voor al jullie vragen en verzuchtingen.

Het team van Het Huis Antwerpen-Brugge-Leuven.

Cheque voor Het Huis

Op 23 januari mochten wij een mooie cheque van maar liefst 5000 euro ontvangen van Lions Club Antwerpen Amberes, waarvoor onze grote DANK!

10 jarig bestaan van Het Huis Brugge

Op zaterdag 29 februari 2020 heeft Het Huis-Brugge haar tienjarig bestaan gevierd.

Ambassadeur Mathias Sercu en zijn band De Broers maakten er ook muzikaal een feest van.  We kregen een warme speech van Rita Hey, initiatiefneemster en algemeen coördinator van Het Huis en een toespraak van burgemeester Dirk De Fauw, die de vrijwilligers in de bloemetjes zette. De Familie- en Jeugdrechter Liselot Allijns gaf uitleg over het proces om contactherstel in de neutrale bezoekruimte te laten doorgaan en er was een getuigenis van een zorgouder.
De gezellige receptie vond plaats in een mooi versierde zaal waar ook huisjes, gemaakt door kinderen en medewerkers, tentoongesteld werden.

Cheque voor Het Huis Leuven

De nieuwjaarsreceptie van Confederatie Bouw Vlaams-Brabant bood de Jonge Ondernemers uit de regio de kans om een mooie cheque van € 3.500 te overhandigen aan Het Huis Leuven. Waarvoor dank!

CIB sponsoring

Waarvoor dank!

In memoriam van Martin Nuyts

Het zal ruim 5 jaar zijn geleden toen Martin ons kwam helpen met de boekhouding van Het Huis.

“Het was maar voor enkele maanden en een paar uur per week!” zei Martin er nog bij.

Het is een beetje anders gelopen. Stelselmatig zette hij onze hele boekhouding op punt, introduceerde een computer- boekhoudsysteem. De achterstallige betalingen werden stilaan aangezuiverd. Drie uren werden twee of meer halve dagen per week.

Eind vorig jaar werd hij ziek maar niet getreurd: Als het enigszins kon tussen de operaties of behandelingen door kwam hij gewoon zijn taken verder afwerken.

Op zondag 15 december heeft Martin de strijd verloren en is overleden!

In hem verliezen we een zeer nauwgezet boekhouder, een warm mens en een zeer fijne collega en vriend!

Aan zijn echtgenote Claudine en familie bieden wij onze oprechte deelneming aan!

Dank je Martin!

De Sint op bezoek

De Sint heeft niet enkel de kinderen maar ook de vrijwilligers in de bloemetjes gezet naar aanleiding van de Internationale Vrijwilligersdag.

Cheque Kiwanis

Onlangs mochten we een cheque in ontvangst nemen van Kiwanis, waarvoor veel dank!

Conferentie ‘Conflictueuze vechtscheidingen’

Op 30 november organiseerden we een conferentiedag voor de geïnteresseerden en alle medewerkers en van de 3 ‘Huizen’.
De drie Huizen waren sterk vertegenwoordigd. We waren dan ook zeer tevreden dan we aan een 60-tal mensen een bijzonder interessant programma konden aanbieden. Boeiende uiteenzettingen volgden elkaar op over verschillende thema’s gelinkt aan de bekende problematiek.
Op de foto’s zien we o.a  Dhr Frank Demeyere van de Nationale Loterij die het partnerschap met HH kwam toelichten.
Dhr Dirk De Waele verduidelijkte de werking van de verschillende rechtbanken in deze.
Mevr. Wendy Verhaegen onderhield ons over de taak van de familierechter.
Dhr Ludo Driesen benaderde de positie van het kind in deze moeilijke
problematiek.
Na de middagpauze kwam Mevr. Marleen Vaesen -bemiddelaar/advocaat-  aan het woord met haar kijk op echtscheidingen en mogelijke oplossingen.
Prof De Clerq en Meester L. Verjauw hadden het dan weer over het onderscheid
tussen incest en kindermisbruik en hoe dat te beoordelen.
Tot slot had Rita Hey warme woorden van dank voor alle medewerkers en hun niet aflatende inzet tijdens de bezoeken.
En daarop werd het glas geheven.

Opening nieuwe binnentuin

Op 16 september werd de nieuwe binnentuin van Het Huis Antwerpen feestelijk geopend.