Het Huis blijft nog eventjes gesloten

Beste collega’s, beste ouders, lieve kinderen,

Het Huis heeft na lang beraad besloten haar deuren nog niet opnieuw te openen. Net zoals het onze opdracht is te zorgen dat elk kind op een gezonde manier in een veilige en warme omgeving contact kan opbouwen en onderhouden met beide ouders, is het ook onze opdracht mee in te staan voor de algemene gezondheid en veiligheid van onze medemens.

Door het organiseren van bezoeken waarbij die warmte en veiligheid voor elke kind, maar ook voor elke ouder voorop moet staan is het risico op een covid-19 besmetting zeer groot. Wij bereiden nu voorzichtig in overleg met collega’s uit de sector en onze eigen medewerkers de eerste stappen naar een gefaseerde heropstart voor. Intussen volgen wij de maatschappelijke evolutie van de covid-19 cijfers en volgen wij de adviezen van de nationale veiligheidsraad verder op.

Op dit moment kijken wij naar de maand juni voor een heropstart, maar het blijft moeilijk jullie hierover garanties te geven gezien de onzekerheid van de situatie en vooral van de aanwezigheid en de evolutie van het virus. In de komende weken en dagen zullen wij jullie verder informeren en contact leggen om de concrete bezoeken in te plannen.

Wij beseffen dat dit voor jullie als bezoekende ouder en voor de kinderen een zeer moeilijke situatie is, maar durven toch nog een beetje geduld vragen. Intussen blijven wij bereikbaar via telefoon en mail voor al jullie vragen en verzuchtingen.

Het team van Het Huis Antwerpen-Brugge-Leuven.